Meditel
KNVvL

Welkom op de afsprakensite van Meditel.
U kunt hier een afspraak maken voor de parachutistenkeuring

Waarom een parachutistenkeuring?
Iedereen die 16 jaar of ouder is (onder de 18 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders of wettelijke vertegenwoordigers), maximaal 100kg weegt en in goede gezondheid verkeert, kan deelnemen aan een opleiding parachutespringen. Om te kunnen aantonen dat u gezond bent, moet u een een medische verklaring van een arts hebben.
Tijdens de  medische keuring doet de keuringsarts een lichamelijk onderzoek om eventuele gezondheidsrisico's en lichamelijke afwijkingen in beeld te kunnen brengen. Ook wordt u gewogen, wordt uw bloeddruk gemeten, uw urine onderzocht en worden uw gebit, oren en ogen gecontroleerd. Na de keuring krijgt u direct de medische verklaring mee

Welke keuringseisen gelden er bij de parachutistenkeuring?

Hoe lang duurt de medische parachutisten keuring?
Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.


Door wie wordt de medische parachutisten keuring  uitgevoerd?
De medische parachutisten keuring wordt uitgevoerd door Meditel, een onafhankelijk kennis- en keuringscentrum dat gespecialiseerd is in zowel preventief- als gericht medisch onderzoek en dat jaarlijks meer dan veertigduizend medische onderzoeken verricht. Meditel heeft centra in het hele land, zodat er altijd wel één bij u in de buurt is.


Wat gebeurt er met de uitkomsten?
De uitkomsten van de medische parachutisten keuring zijn volledig ter kennisgeving voor u en worden niet verstrekt aan derden.


Wat kost de medische parachutisten keuring?
De kosten van de medische parachutisten keuring zijn € 110,11 inclusief BTW.

Hoe lang is de verklaring geldig?
De verklaring is geldig tot 24 maanden na datum goedkeuring.