Reisadvies voor Suriname

Op vakantie naar Suriname?
Bereid uw (rond)reis goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Suriname? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: v

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Suriname worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Gele koorts (verplicht wanneer u vanuit een ander Gele koorts gebied reist)
•    Hepatitis A+B                            
•    Polio (DTP)
•    Malaria (preventief: malariatabletten slikken)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Zika-Virus

In Suriname is het zika-virus geconstateerd. Het zika-virus wordt veroorzaakt door een mug die het virus bij zich draagt en is voornamelijk gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Wilt u binnenkort zwanger worden of bent u zwanger ten tijde van de reis? Reis dan niet naar Suriname.
Gaat u toch op reis? Zorg er dan voor dat u voldoende DEET meeneemt en onder een klamboe slaapt.

Papierwerk

Voor een reis naar Suriname adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Suriname

In Suriname heerst een tropisch regenwoudklimaat, met een relatief lange regentijd en hoge luchtvochtigheid van rond de 80%. Suriname kent twee regenseizoenen: een milde regenperiode van januari t/m april. Van mei t/m augustus een hevige regenperiode. Vooral aan het einde van de periode kunnen stortbuien voorkomen.
De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden celsius.

In Suriname treft u vaak meren met stilstaand water aan. Probeer niet te zwemmen in stilstaand water. Dit is een broedplaats voor ongedierte en zo voorkomt u ziek te worden.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Suriname gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.