Reisadvies voor Gambia

Op vakantie naar Gambia?
Bereid uw reis goed voor!

Kunt u niet wachten tot uw vakantie naar Gambia? Bent u ondertussen zoekende naar tips voor een goede voorbereiding? Meditel gezond op reis zette handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: v

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Gambia worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

Ook handig om mee te nemen:

  • DEET, om de muggen op afstand te houden
  • Zonnebrand, Gambia zit dicht bij de evenaar, daarom kan de UV straling oplopen tot boven de 10
  • Diacure/ORS, in het geval u last krijgt van reizigersdiarree.

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Belangrijke reisdocumenten

Voor een reis naar Gambia adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Gambia

Gaat u iets spannends doen, of gewoon lekker luieren op Kotu beach? Houd er rekening mee dat het in Gambia tussen juni en oktober regenseizoen is. Ga je buiten deze maanden, dan is het juist erg droog in Gambia. De temperatuur ligt overdag meestal net iets boven de dertig graden. Afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat kan er een aangenaam briesje staan.
De beste maanden om naar Gambia op vakantie te gaan zijn de maanden december, januari en februari. De luchtvochtigheid en temperatuur bereiken dan een mooie middenweg.

Gambia is een geweldige vakantiebestemming voor de strandganger: ontdek de hagelwitte stranden en heldere blauwe zee. Maar ook voor de vakantieganger biedt Gambia veel. Denk maar eens aan een bezoek aan het kleine schiereiland The Smiling Coast of Africa.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Gambia gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.