Reisadvies voor India

Op reis naar India?
Bereid uw (zon)vakantie goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar India? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: √

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar India worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Hepatitis A+B                           
•    Polio (DTP)
•    Malaria (Preventief malariatabletten slikken)
•    Buiktyfus
•    O.R.S.: het eten in India is anders dan wij gewend zijn. U kunt daarom sneller last van uw maag krijgen. Neem een zoutoplossing mee zodat u de verschijnselen snel kunt onderdrukken

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Papierwerk

Voor een reis naar India adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in India

Namasté! Een vakantie naar India staat voor velen hoog op het wensenlijstje. Geniet van alle kleuren die India te bieden heeft. Neem een kijkje bij de serene dagelijkse handelingen aan de Ganges of breng een bezoek aan de Taj Mahal! Daarnaast is het heerlijk genieten van de Indiaase keuken.

Het klimaat in India is erg aangenaam. De beste reistijd is tussen oktober en maart. Het weer is dan voornamelijk droog en aangenaam warm. Tussen juni en september is het regenseizoen en kunnen er harde buien voorkomen. In onze lente en zomer loopt de temperatuur en de luchtvochtigheid erg op.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor India gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.