Reisadvies voor Indonesie

Op vakantie naar Indonesië?
Bereid uw (rond)reis goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Indonesië? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: √

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Indonesië worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Buiktyfus
•    Hepatitis A+B                            
•    Polio (DTP)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Papierwerk

Voor een reis naar Indonesië adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Indonesië

Een vakantie in Indonesië biedt iedere vakantieganger wel iets. Bezoek de imposante rijstvelden, trek de jungle in of ontspan op een zonovergoten strand. Door de grote diversiteit aan activiteiten is Indonesië een zeer geliefde vakantiebestemming.

In Indonesië heerst een tropisch klimaat waardoor een vakantie hier zeer aangenaam is. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 27 en 33 graden celsius. Veel verschil tussen de temperatuur overdag en 's nachts is er dan ook niet.
Let wel op het regenseizoen in Indonesië. In deze periode kunnen er met grote regelmaat harde en lang aanhoudende buien vallen. Het regenseizoen in Indonesië begint in de loop van september en houdt doorgaans tot maart aan.

Doordat Indonesië dicht bij de evenaar ligt heeft de zon daar een hoge UV-index. Neem dus altijd een tube zonnebrand mee op pad, ook wanneer het bewolkt is.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Indonesië gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.