Reisadvies voor Maleisie

Op vakantie naar Maleisië?
Bereid uw reis goed voor!

Kunt u niet wachten tot uw vakantie naar Maleisië? Bent u ondertussen zoekende naar tips voor een goede voorbereiding? Meditel gezond op reis zette handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: √

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Maleisië worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

Ook handig om mee te nemen:

  • DEET, om de muggen op afstand te houden
  • Zonnebrand
  • Diacure/ORS, in het geval u last krijgt van reizigersdiarree.

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Belangrijke reisdocumenten

Voor een reis naar Maleisië adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Geldig internationaal rijbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Maleisië

Met de auto de Cameron Highlands verkennen of lekker relaxen aan het zwembad. Of duik het regenwoud Taman Negara in op zoek naar apen en andere exotische dieren. Alles kan in Maleisië!

Maleisië kent een tropisch regenwoud klimaat. Dit betekent een hoge temperatuur met een hoge luchtvochtigheid en met grote regelmaat harde regenbuien. De regenseizoenen zijn in ieder deel van Maleisië weer anders. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar zo rond de 25 - 30 graden.

Houd er rekening mee dat het in juli en augustus ook hoogseizoen in Maleisië is. In deze periode komt u dus meer toeristen tegen en is de kans groot dat de kosten hoger liggen dan buiten het hoogseizoen.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Maleisië gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.