Reisadvies voor China

Op vakantie naar China?
Bereid uw reis goed voor!

Kunt u niet wachten tot uw vakantie naar China? Bent u ondertussen zoekende naar tips voor een goede voorbereiding? Meditel gezond op reis zette handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: √

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar China worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

Ook handig om mee te nemen:

  • DEET, om de muggen op afstand te houden
  • Zonnebrand
  • Diacure/ORS, in het geval u last krijgt van reizigersdiarree.

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Belangrijke reisdocumenten

Voor een reis naar China adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Geldig internationaal rijbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in China

China is een enorm groot land. Voor een vakantie is er dus genoeg te doen! Omdat China zo groot is heeft het diverse klimaat zones. In het noorden kan het in de winter zomaar - 20 graden worden en in de zomer rond de 30 graden. In het zuiden van China heerst een subtropisch klimaat waardoor het in de zomer iets warmer en vochtiger aanvoelt dan het noorden. De beste tijd om naar China te reizen is van april tot en met oktober.

Let op dat u niet overal zomaar foto's van mag maken in China. Vaak gelden hier regels voor.
Bent u van plan om ook Tibet een bezoek te brengen? Houd er dan rekening mee dat u hier een aparte reisvergunning voor nodig heeft. Indien u met een georganiseerde reis gaat regelt uw reisleider dit normaliter.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor China gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.