Reisadvies voor Tanzania

Op reis naar Tanzania?
Bereid uw (zon)vakantie goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Tanzania? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: v

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Tanzania worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Hepatitis A+B                           
•    Polio (DTP)
•    Malaria (Preventief malariatabletten slikken)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Papierwerk

Voor een reis naar Tanzania adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Tanzania

Bezoek het imposante Victoriameer en spot the big five! Bezoek niet alleen het National Park Serengeti en de Kilimanjaro, maar ga ook bezoek bij de locals en leer het echte Tanzania kennen. Cultuur en natuur staan hier dicht bij elkaar wat zorgt voor een afwisselende vakantie.

Tanzania kent een tropisch savanneklimaat. De temperaturen liggen gedurende het hele jaar hoog. Tussen juni en oktober valt er bijna geen regen in Tanzania en is het er erg droog. De overige maanden vallen binnen het regenseizoen. Het hoogtepunt van het regenseizoen ligt in november en december, dan is er het meeste neerslag.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Tanzania gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.