Reisadvies voor Vietnam

Op reis naar Vietnam?
Bereid uw (zon)vakantie goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Vietnam? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: v

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Vietnam worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Hepatitis A+B                           
•    Polio (DTP)
•    Buiktyfus
•    Malaria (Preventief malariatabletten slikken)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Papierwerk

Voor een reis naar Vietnam adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Vietnam

Op reis naar Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An. Onderweg genietend van het heerlijke eten en de cultuur. Maar vergeet geen bezoekje te brengen aan My Son, historische restanten van tempels die goed bewaard zijn gebleven. En kom daarna tot rust op Palmeneiland. Een geweldige vakantie!

Vietnam kent een tropisch klimaat waardoor de temperaturen het gehele jaar hoog liggen. In noord Vietnam valt er tussen juli en september het meeste regen. In zuid Vietnam valt tussen mei en september het meeste regen. Afhankelijk van de reisbestemmingen en activiteiten kan er rekening gehouden worden met de regenperiodes. Is af en toe een regenbui niet storend; dan is Vietnam het hele jaar door goed aan te reizen.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Vietnam  gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.