Reisadvies voor Brazilie

Brazili?

Op reis naar Brazilië?
Bereid uw (zon)vakantie goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Brazilië? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Bezoekt u komende zomer Rio voor de Olympische spelen?

Pak dan niet alleen oranje outfits in om Nederland aan te moedigen, maar zorg er ook voor dat u gezond naar Rio de Janeiro vertrekt en weer gezond terug komt! Lees onderstaande post even na voor tips voor een reis naar Brazilië tijdens de Olympische spelen.

Gezondheid

Voor een reis naar Brazilië worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Hepatitis A+B                           
•    Polio (DTP)
•    Gele koorts
•    Malaria (Preventief malariatabletten slikken)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.


Maak een afspraak

Let op het Zika-virus!

In Brazilië komt het Zika-virus voor. Hier bestaat geen vaccinatie tegen, maar er zijn wel tal van maatregelen die u zelf in acht kunt nemen. Lees onze tips door waar u ter plaatse op kunt letten:

  • De huid zo veel mogelijk bedekken (lange broek, lange mouwen, sokken, dichte schoenen) zodat muggen geen toegang vinden
  • Heb alleen beschermde seks (met condoom)
  • De onbedekte huid insmeren met DEET (verkrijgbaar in de MeditelShop)
  • Slaap in een geïmpregneerde klamboe (verkrijgbaar in de MeditelShop)
  • Gebruik indien aanwezig airconditioning, daar houden muggen niet van

 

Gaat u naar Brazilië en wilt u binnenkort zwanger worden? Stel dit dan het liefst uit tot u weer thuis bent en wacht dan nog een maand.
Geadviseerd wordt dat mannen bij wie het zika-virus geconstateerd is geen kinderen verwekken binnen 6 maanden na besmetting. Vrouwen met het virus besmet kunnen het beste minimaal 8 weken wachten met zwanger worden.

Vakantie in Brazilië

Naast de Olympische spelen is er nog veel meer te beleven in Brazilië zoals het Amazonegebied voor de geweldige indrukwekkende natuur, Copacabana voor de strandliefhebber of het standbeeld van Jezus de verlosser in Rio de Janeiro voor de cultuurliefhebber. Besteed tussen de voetbalwedstrijden door ook zeker wat tijd om de omgeving te leren kennen.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Brazilië gelden.
Let in steden als Rio de Janeiro extra op criminaliteit zoals overvallen of diefstal. Wees vooral tijdens de Olympische spelen extra waakzaam vanwege de drukte.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.