Reisadvies voor Turkije

Op vakantie naar Turkije?
Bereid uw (rond)reis goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Turkije? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: v

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Turkije worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Ookal ligt Turkije nog in Europa, is het wel verstandig het vaccinatieadvies goed op te volgen. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Hepatitis A+B                            
•    Polio (DTP)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Papierwerk

Voor een reis naar Turkije adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Vakantie in Turkije

Turkije is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Jaarlijks vertrekken meer dan 500.000 Nederlanders naar een vakantiebestemming in Turkije. Turkije heeft niet alleen prachtige stranden om van te genieten, maar ook veel cultuur. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Hagia Sophia in Instanbul.

In onze zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Turkije tussen de 23 en 33 graden celsius met veel zonuren. Is dit toch iets te warm? Dan zijn de voor- en nazomer ideale momenten om Turkije te bezoeken. Neem wel altijd voldoende zonnebrand mee. De zon kan enorm branden in de middag, ook als het bewolkt is.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Turkije gelden. Het Ministerie van Buitenlandse zaken houdt de stand van zaken extra alert bij in verband met terrorisme dreigingen.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.