Reisadvies voor Zuid-Afrika

Op reis naar Zuid-Afrika?
Bereid uw (zon)vakantie goed voor!

Bent u al klaar voor uw droomvakantie naar Zuid-Afrika? Uiteraard wilt u graag goed voorbereid op vakantie gaan. Meditel op reis zet alle handige tips voor u op een rij!

Maak een checklist: v

Een goede voorbereiding valt of staat met een goede checklist. De belangrijkste spullen wilt u tenslotte niet vergeten. En dat betekent even de tijd nemen om (samen) alles op te schrijven wat u echt niet mag vergeten mee te nemen. Loop voor vertrek de checklist nog eens door ter controle. Dat scheelt vervelende verrassingen op het vliegveld.
Voor het opstellen en onderhouden van deze checklist kunt u een online tool gebruiken, zoals MyTravelPlanner.

Gezondheid

Voor een reis naar Zuid-Afrika worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Zorg er voor dat u alle intentingen zes tot acht weken voor vertrek heeft gekregen. Gaat u binnen zes weken op reis? Dan is het alsnog belangrijk om de voorgeschreven vaccinaties te ontvangen. Een arts van Meditel neemt uw reis en vaccinaties graag met u door.

•    Hepatitis A+B                            
•    Polio (DTP)
•    Malaria (afhankelijk van de regio. Raadpleeg hiervoor een arts van Meditel)

Bent u bang dat u vergeet op tijd een afspraak te maken voor een reisvaccinatie? Doe dit dan direct. Tijdens het afspraakproces geeft Meditel advies data gebaseerd op uw vertrekdatum aan voor een afspraak.

Maak een afspraak

Papierwerk

Voor een reis naar Zuid-Afrika adviseert Meditel de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldig paspoort
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

N.B. Wanneer u het land inreist ontvangt u op de luchthaven een tijdelijk visum wat u toegang verschaft tot Zuid-Afrika. Dit hoeft u dus niet vanuit Nederland voor uw vakantie te regelen.

Vakantie in Zuid-Afrika

Een bezoekje aan de Tafelberg in Kaapstad, een bezoek aan het Krugerpark of toch allebei? Het kan allemaal in Zuid-Afrika. De prachtige natuur laat zich zowel aan de kust zien als midden in het national park.

De seizoenen in Zuid-Afrika zijn omgekeerd aan de seizoenen in Nederland. Is het in Nederland winter, dan is het in Zuid-Afrika zomer. Gaat u voor de wilde dieren naar Zuid-Afrika? Dan is juni t/m augustus de beste periode om Zuid-Afrika te bezoeken. De vegetatie is dan wat dunner zodat de dieren beter te zien zijn. In het oosten van het land kan het 's nachts best fris worden!
Het voorjaar (september en november) is de beste reistijd voor de rest van het land. De temperatuur is dan aangenaam.

Veilig op vakantie

Uiteraard wilt u zich veilig voelen tijdens uw vakantie. Lees het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken om te zien of er momenteel speciale veiligheidsmaatregelen voor Zuid-Afrika gelden.

Thuisblijvers

Mocht er op het thuisfront iets gebeuren is het altijd handig dat uw achterban u tijdens uw vakantie kan bereiken. Voorzie dus altijd iemand van het thuisfront van uw belangrijkste reisgegevens.